Recensies van onze ambassadeurs

Peter Mies:

Ik heb sinds een paar jaar Chinese les bij Kitty. Eerst 'klassikaal' maar door COVID in groepsverband 'online', wat overigens moeiteloos werd aangepast en ingevuld door Kitty. Mijn drijfveer om Chinees te leren is enerzijds uit pure interesse om een nieuwe taal te leren en zeker een taal die steeds belangrijker wordt in de wereld. Niet alleen privé maar ook in het werk, ik ben zelf werkzaam als inkoopmanager bij Philips Medical Systems, wordt er meer en meer zaken gedaan met leveranciers én klanten in China. Je verdiepen in een taal is je óók verdiepen in de cultuur, een factor dat van groot belang is om een goede connectie te kunnen maken met je Chinese partners.
    Zoals Kitty dat zelf telkens toelicht, 1,3 miljard mensen spreken Chinees in de wereld, dus kan het niet moeilijk zijn om het te leren!. Daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in en gaandeweg leer je ook dat het Chinees een hele logische en gemakkelijke structuur heeft. De uitdaging voor een 'Westerling' blijft om de volkomen unieke woorden en geschreven taal je eigen te maken en ook niet onbelangrijk, om de woorden in de juiste klanksoorten uit te spreken. Daar heb je een goede docent als Kitty voor nodig.
    Als al kort aangestipt, Kitty is zeer flexibel om zich aan te passen aan de wensen en behoeften van haar leerlingen onder steeds andere omstandigheden. Wat helpt in haar unieke manier van lesgeven:
- Goed gestructureerde lessen en uitleg, ondersteunt door duidelijke lesmaterialen
- Gevarieerd huiswerk via e mail, wat deels in werkboeken en deels door leuke extra opdrachten ingevuld wordt.
- De extra opdrachten sluiten vaak aan bij actuele ontwikkelingen in China, de wereld of in het dagelijkse leven en dus echt praktijkgericht.
- Ruime mogelijkheid om het geleerde toe te passen door gespreksoefeningen met medestudenten.
- Altijd vol passie en leerlingen aanmoedigend om in het Chinees te communiceren, ook al ken je misschien pas twee woorden.
- Een goed facilitator die altijd zorgt voor een fijne groepssfeer in de les
Dus ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en geïnteresseerd in het leren van één van de belangrijkste wereldtalen, het Chinees, schrijf je dan in bij Kitty.


Pascal Den Boef:

Kitty geeft me al 6 jaar Chinees les. Ik geniet enorm van de lessen, waarin Kitty veel van de moeilijke en subtiele concepten van Chinees ontraadselt. Haar lessen zijn een mooie mix van alle facetten van de taal - met veel geduldige interactie met haar studenten! Wanneer we (onvermijdelijk) fouten maken, gebruikt ze veel voorbeelden om belangrijke punten te illustreren, waardoor we ons na 6 jaar blijven verbeteren. Ik waardeer vooral Kitty's enthousiasme en creativiteit bij het lesgeven. Zelfs na de les moedigt ze ons aan om haar gesproken berichten te sturen of verhalen in het Chinees op te schrijven. Dankzij Kitty zal ik nog vele jaren met plezier Chinees leren!

 

Drs. ir. M.L.M. Coppens:

Kitty is enkele jaren mijn docent Chinees geweest toen ik net terugkwam uit China. Zij heeft mij geholpen om mijn taalniveau niet alleen vast te houden maar ook te verbeteren. Daarnaast heeft zij mij geholpen met het behalen van het HSK 5.
Kitty is een heel gedreven docent die met veel enthousiasme de Chinese taal toegankelijk weet te maken. Ook heeft zij veel aandacht voor culturele aspecten en kan ik bij haar terecht voor Chinees in een zakelijke context. Ze maakt gebruik van een heldere methode en past dit individueel aan, zodat er heel veel mogelijk is. Ik kan haar van harte aanbevelen voor lessen Chinese taal en Cultuur in de breedste zin van het woord!

 

Joost Wouters:

Ik ben voor de lol en uit interesse voor de unieke Chinese cultuur en taal Mandarijn gaan leren. Ik kwam in de klas van Kitty terecht en ben de afgelopen 6 jaar haar leerling geweest. Dat zegt genoeg.

Kitty is een inspirerende leraar. Uitdagend als het moet (veel huiswerk geven), anders zouden we nergens komen. Maar meestal zijn haar lessen erg leuk, met veel gelach en een prettige sfeer. Ze is zeer alert op de problemen van studenten en kan zich aanpassen aan de behoeften van het moment (6 uitgeputte studenten op een vrijdagavond). Haar lesmethoden variëren van de kern van de basiswoordenschat, huiswerk controleren, Chinese filmfragmenten bekijken, over nieuwsitems praten, tot interactieve sparringoefeningen. Wat ik vooral leuk vind, is het gebruik van moderne communicatietechnologie. We nemen bijvoorbeeld kleine filmpjes op van onze thuissituatie en vertellen daar een verhaal bij, of geven haar korte (30 seconden) audioberichten via WhatsApp. Het helpt me echt om de Mandarijn die ik leer te gebruiken. Sinds we online zijn gegaan vanwege Corona, mis ik de Chinese koekjes en snoepjes wel.

 

Patries Kempenaars:

Kitty heeft twee jaar bij SG De Rooi Pannen gewerkt als docent Chinees. Ik heb haar leren kennen als een fijne collega; bekwaam, bevlogen, behulpzaam en zelfstandig. Daarnaast heeft zij drie jaar op een rij een studentenuitwisseling georganiseerd. De kontakten met de scholen in onder andere Shanghai en Beijing heeft zij gelegd. De subsidieaanvraag, invulling programma, logistiek, visum aanvragen, netwerk, etc.. Aan alles werd gedacht. Op deze wijze heeft zij de school echt ‘ontzorgd’. Door haar toedoen zijn er Chinese (school)deuren open gegaan die ik anders voor ons gesloten waren gebleven. Dit heeft geleid tot tevreden studenten, docenten én een langdurige partnerschap met de Chinees scholen. Helaas nu even Corona. Maar volgend schooljaar mag Albeda International Business Studies weer een beroep op haar doen. Doelstelling: een uitwisseling en stageplekken in het boeiende China.

 

Maarten Timmermans:

Ik ben Kitty leren kennen als een zeer bevlogen vrouw die kennis van zaken heeft en zeer doortastend te werk gaat.

 

Jiajuan Zhou:

China Bridge Institute heeft me ontroert en verrast. Je hebt met een warm hart en succes veel voor de samenleving gedaan. Veel dank aan de leraren, studenten en vrijwilligers voor jullie grootse inzet op het gebied van taal en cultuur.

 

Hakee en Poyee:

Het was een zeer geslaagde avond en wij hebben veel geleerd van jullie kennis en ervaring!

 

Lucas Nuchelmans:

Heel veel dank voor jullie gastvrijheid!

 

Lennard:

Bedankt voor het delen van de wijsheden.

 

Hannie & Jos:

We hebben veel geleerd! Veel dank!


Lan Wang from VNC:

Veel samenwerking in de toekomst.