Chinese taal en cultuur levenslang oefenen

De Chinees-Indische restaurantcultuur in Nederland behoort vanaf vrijdag 12 februari 2021, officieel tot de Inventaris Immaterieel Erfgoed. De nieuwe registratie valt samen met de viering van het Chinees Nieuwjaar.

De eerste Chinese restaurants dienden zich begin twintigste eeuw in Rotterdam aan. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de interesse in Aziatisch eten in Nederland, onder meer door de komst van veel Indische Nederlanders nadat Indonesië de onafhankelijkheid had uitgeroepen.
De Chinees-Indische restaurantcultuur is op de lijst gezet na een voordracht van de stichting Meer dan Babi Pangang. Het platform is opgericht door een groep Nederlanders met Aziatische wortels die zich wil verweren tegen racistische stereotypen en probeert rolmodellen met Aziatische wortels in de schijnwerpers te zetten. Klik voor meer.

Levenslang leren creëert gezondere levens en ondernemingen

Sinoloog en fotograaf Ruben Terlou reisde door China en maakte sinds 2018 drie series Chinese verhalen voor VPRO- en NPO-kanalen. De tweede serie gaat over het thema "Door het hart van China". In het tv-programma van zeven afleveringen weet Ruben met innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken, om ons het leven van de gewone Chinezen te laten zien. We willen u graag helpen om meer te weten te komen over China uit de populaire documentaties, bijvoorbeeld uit de ogen van Ruben Terlou.

De 7 soorten rust die elke persoon nodig heeft - Dr. Saundra Dalton

Heb je ooit geprobeerd een aanhoudend gebrek aan energie op te lossen door meer te slapen - alleen om je nog steeds uitgeput te voelen? Als jij dat bent, dan is hier het geheim: slaap en rust zijn niet hetzelfde, hoewel velen van ons de twee ten onrechte door elkaar halen.

We gaan door het leven denkend dat we uitgerust zijn omdat we genoeg slaap hebben gekregen, maar in werkelijkheid missen we de andere soorten rust die we hard nodig hebben. Het resultaat is een cultuur van hoog presterende, hoog producerende, chronisch vermoeide en chronisch uitgebrande individuen. We hebben een rusttekort omdat we de ware kracht van rust niet begrijpen.

Rust moet gelijk staan aan herstel op zeven belangrijke gebieden van uw leven:

     fysieke rust, mentale rust, zintuiglijke rust, creatieve rust, emotionele rust, sociale rust, en spirituele rust.

Klik hier voor meer

Een spannender en gevarieerder beroepsleven, één antwoord op levenslange vervulling,
                                                                                             
  - the HUSTLE daily news, 10 januari 2021

Al generaties lang wordt gedacht dat het toewijden aan één beroep leidt tot concurrentievoordelen en een veiliger inkomen. Maar in de afgelopen tien jaar is specialisatie in één beroep stilletjes onder vuur komen te liggen door voorstanders van het generalisme.
De redenen voor deze veranderingen variëren. En nog belangrijker: aan het eind van de dag hadden de meeste van deze mensen geen spijt van hun beslissing om de boel op te schudden. Ongeveer 97% van onze respondenten vond dat ze de juiste beslissing hadden genomen om van loopbaan te veranderen. Dit gold ongeacht naar welke sector ze waren geswitcht of wat de motivatie was om te ruilen.

Een nieuwe wereld van werk? De sleutel is je mindset!

Multi-careerisme biedt een tot nadenken stemmende herbeoordeling van werk. Wat als we uitdagende momenten - overtolligheid, ouder worden, COVID-19, echtscheiding - gebruiken als trigger om van loopbaan te wisselen? "Twee carrières zijn beter dan één", schrijft de acteur en componist Kabir Sehgal in een Harvard Business Review uit 2017. "Je kunt nieuwe vaardigheden leren, je netwerk verbreden en echt creatieve nieuwe oplossingen ontdekken door je toe te leggen op twee (of meer) zeer uiteenlopende carrières."

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.  - Isabel Woodford, klik hier voor meer