Chinees Taal en Cultuur
voor Internationaal zakendoen in China (IB)

Chinees voor hybrideonderwijs, 20-80Learning en interculturele competenties

Inspiraties van schoolreis naar China over interculturele vaardigheidstrainingen

Schoolprojecten zijn dynamisch en op maat gemaakt. We zouden de projecten in de volgende richtingen willen voorstellen:
1. Stage lopen in China; 2. Internationale studiereizen; 3. Interculturele e-learning, competentiestudie; 4. Chinees bijles voor studenten.
Neem a.u.b. contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

China is voor veel Europese studenten een mysterieus monster. Een studiereis naar zo'n afgelegen en onbekend land klinkt als een grote droom. De Rooi Pannen Handelsschool liet de droom van haar leerlingen uitkomen. Ik wil in het kort de inspiraties van één van de reizen met u delen voor mij als docent en reiscoördinator.

    Een goede reis naar China vereist interculturele openheid, een goede planning en goede samenwerking van alle betrokken studenten, ouders en school, inclusief de niet-direct betrokken afdeling zoals de financiële afdeling. Iedereen toonde zowel het vertrouwen en respect als de flexibiliteit. Tijdens de hele reis, vooral in China, zijn de culturele empathie, sociale initiatieven en emotionele stabiliteit van alle deelnemers op elk moment op de proef gesteld en uitgedaagd. Culturen zijn dynamisch. Wat er bij elke beweging zou gebeuren en hoe u zou reageren, is een echte test van uw interculturele competentie. Alles is nieuw, u hebt veel meegemaakt en al uw reflecties kunnen veranderen in uw eigen vaardigheden en onvergetelijke herinneringen. Een studiereis naar China is een effectieve manier om de interculturele competentie te vergroten.

Internationalisering in het onderwijs wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid, klik hier voor meer informatie.

    Als uw school Chinese cursussen aanbiedt, kunnen we de Chinees lerende studenten extra handen geven om hen te helpen Chinees te oefenen en de examens te halen. Als uw school overweegt om Chinese cursussen te starten, dan helpen wij u graag met het maken van een passende regeling en een goede start.

    Language Plaza (Chinees leren) streeft na een inclusieve leeromgeving te verzorgen waarin iedereen zich thuis voelt. Wij koesteren hybrideleren, interculturele en internationale studies. Wij bevorderen de nieuwsgierigheid van leerlingen en het bewustzijn van diversiteit. We willen win-win situaties creëren met scholen en organisaties en samenwerken om leeractiviteiten te verrijken. Wij helpen bij internationalisering.