Chinees Leren voor Hogere Niveaus

Omroep Brabant voerde een gesprek met Language Plaza en gave een to-do-tip in Coronatijd - Chinees leren

Luister naar de 50 zinnen uit het interview in het Mandarijn. Track 17: Wat te doen in Coronatijd? Klik hier om de transcriptie te zien.

Wat kunt u doen in Coronatijd? Omroep Brabant blijft tips geven: ga een ​​nieuwe taal Mandarijn Chinees leren! Language Plaza was uitgenodigd voor het gesprek. Twee radiopresentatoren interviewden Kitty Miao, de oprichter van Language Plaza Chinees leergemeenschap.
    Er zijn ruim 1,31 miljard Chinese moedertaalsprekers (Statista, dec. 2020), waarvan meer dan 10% kinderen die nog niet eens naar school zijn gaan, het aantal van de voorschoolse Chinees sprekende kinderen is al ongeveer 10 keer zoveel als de Nederlandse bevolking. Zo'n grote populatie mensen spreekt zonder problemen Chinees, Chinees zou geen erg moeilijke taal moeten zijn om te leren, als u blijft oefenen.
    Language Plaza is een duurzaam Chinees leerplatform. U kunt groepscursussen volgen of zelf leren onder begeleiding door lid te worden van Language Plaza Chinees leergemeenschap. Onze taalmaatjes en coaches helpen u bij het bepalen van uw leerdoelen, faciliteren u met het benodigde leermateriaal en moedigen u aan om Chinees te spreken.

 

Voor leerlingen met een hoger Chinees taalniveau:

Het Phoenix TV-station lanceerde onlangs de nieuwe tv-serie: "Phoenix gaat naar het westen van China". De beroemde presentatoren meneer Dou, mevrouw Zhou en de heer Luo, de speciale gast uit Amerika, reizen samen naar het westen van China. De heer Luo is een beroemde chef-kok en een Chinese cultuurkenner. Ze delen met ons hun waarnemingen en gedachten.

Deze aflevering bevat Pinyin en een Engelse vertaling wat ongeveer twee minuten duurt. Het laat zien hoe meneer Dou en mevrouw Zhou meneer Luo verwelkomen op de luchthaven. Daarna voeren ze korte gesprekken over hun treinervaring in het verleden.

Chinees voor gevorderde beoefenaars

HSK niveau 3 t/m 6 zijn de hogere niveaus van de Chinese taalvaardigheidsschaal, dit komt overeen met niveaus B1 t/m C2 volgens het Europese CEFR kader.
Er zijn heel veel openbare leermiddelen. Neem contact met ons op om samen vooruit te gaan.

Leermiddelen

Klik hier om naar de HSK woordenlijsten van alle niveaus te gaan